Iluminat public inteligent pentru orașe care se dezvoltă rapid

inteliLIGHT® este o soluție inteligentă de telegestiune a iluminatului public, care asigură iluminarea potrivită pentru locul și momentul potrivit. Monitorizarea detaliată a rețelei electrice asigură un feedback în timp real pentru orice schimbare petrecută în întreaga rețea, reduce pierderile de energie și oferă instrumente avansate de optimizare a întreținerii. Utilizând infrastructura existentă, economisiți bani și transformați rețeaua de iluminat într-o infrastructură inteligentă pentru viitor.

smart public lighting benefits

Arhitectura sistemului de iluminat public inteligent 

Componenta hardware cu dispozitivele electronice inteliLIGHT, vizibile de la nivelul străzii: controlere inteligente la nivelul fiecărui stâlp de iluminat, dar și la nivelul punctului de aprindere/stațiilor de transformare. Aplicația software (sistemul de management central) este utilizată de personalul administrativ al orașului pentru a controla și optimiza funcționarea iluminatului public, dar și a operațiunilor de mentenanță. În plus, aplicația permite integrarea altor aplicații de tip smart city dar și integrarea iluminatului în cele mai cunoscute platforme de tip smart city. Comunicarea publică sau privată leagă cele 2 componente, asigurând implementarea sigură și eficientă a comenzilor și a feedback-ului.

smart public lighting architecture

Dispozitive (hardware) și forme constructive pentru iluminatul public inteligent

Controlerele de iluminat public inteligent reprezintă baza fiecărui proiect de iluminat public inteligent. Pot fi conectate la rețeaua electrică (direct în punctul de aprindere) sau individual pe fiecare corp de iluminat și pot fi gestionate prin software-ul de iluminat public. Pentru a asigura o instalare rapidă a controlerelor inteligente pentru iluminat public și pentru a reduce costurile, echipa de ingineri de la inteliLIGHT a dezvoltat diverse soluții de montare: prin conectori standard (NEMA, Zhaga) sau prin fire (încorporabil în corpul de iluminat, montare pe/în stâlp).

smart public lighting NEMA controller

Conector NEMA

Modernizare (upgrade) cu instalare rapidă de tip plug-and-play pentru corpurile de iluminat cu conector NEMA cu 7 poli (ANSI C136.41), cu funcționalități complete de telegestiune și feedback.

smart public lighting Zhaga controller

Conector ZHAGA

Modernizare (upgrade) cu instalare rapidă de tip plug-and-play pentru corpurile de iluminat cu conector ZHAGA (book 18), cu funcționalități complete de telegestiune și feedback.

smart public lighting pole mounted controller

În interiorul stâlpului 

Proiectat pentru a fi instalat direct în interiorul stâlpului de iluminat pentru a-l face cât mai puțin vizibil din punct de vedere estetic, asigurând totodată un acces ușor pentru echipele de implementare.

Încorporat

Cu un impact minim asupra designului corpului de iluminat, cu funcționalități complete de telegestiune și feedback direct de pe linia de fabricație a producătorului.

Tehnologii de comunicații pentru iluminatul public inteligent

LoRaWAN™, NB-IoT, Sigfox, LonWorks® PLC, Wi-SUN. Utilizăm orice tehnologie cu protocoale deschise de comunicații, combinându-le în implementări hibride pentru a răspunde nevoilor proiectului de iluminat public inteligent.

Aplicația software inteliLIGHT® StreetLight Control

Sistemul software se integrează perfect cu dispozitivele de control și comunicații și, de asemenea, este compatibil cu orice altă soluție hardware cu protocoale deschise disponibilă pe piață (orice alt sistem ce utilizează PLC, LoRaWAN™, 2G/ 3G/ LTE, NB-IoT, Wi-SUN sau Sigfox).

smart public lighting software

Dezvoltat astăzi având în minte viitorul

În concordanță cu filosofia bazată pe o arhitectură deschisă, sistemul de iluminat public inteligent inteliLIGHT are caracteristici excepționale de integrare ce îl fac compatibil (nativ) cu echipamentele hardware și software de la mai mulți furnizori, deoarece pune la dispoziție conectivitate de tip API atât pentru dispozitive (hardware), cât și pentru aplicații (software). Totodată, echipa de ingineri de la Flashnet lucrează în permanență pentru a integra și alte standarde pentru o conectivitate complet funcțională încă din momentul implementării.

TALQ

Istoricul implementărilor: referințe

Smart public lighting project in Brescia, Northern Italy

Noul tip de controler Zhaga, compatibil LoRaWAN™, utilizat într-o implementare pe scară largă în regiunea Brescia din nordul Italiei

În prima implementare la scară largă au fost instalate 10 000 de controlerele individuale de tip Zhaga, compatibile LoRaWAN, și 600 de controlere pentru punctul de aprindere pentru a aduce  beneficiile iluminatului public inteligent în acest oraș simbolic al Italiei.

2019 / rețea LoRaWAN locală existentă / formă constructivă Zhaga

Smart public lighting project for Dubai Water Canal

Iluminat eficient și valoare arhitecturală în Dubai Water Canal

Un management inteligent al iluminatului, fără a afecta integritatea arhitecturală pentru proiectul de iluminat premiat al celei mai noi atracții turistice și comerciale din Dubai: cu ajutorul controlerelor încorporabile InteliLIGHT®.

2016 / PLC / 1094 corpuri de iluminat/proiect de iluminat premiat

Smart public lighting project in Brasov, Romania

Încărcătoare pentru mașinile electrice direct din rețeaua de iluminat public în Brasov, Romania

Condițiile locale au determinat utilizarea unor soluții hibride de comunicații (PLC și LoRaWAN™), în timp ce viziunea unică a orașului a necesitat instalarea și gestionarea senzorilor de mediu, a senzorilor de parcare, a camerelor CCTV și a unui sistem de încărcare a mașinilor electrice alimentat direct din rețeaua de iluminat stradal.

2015 / tehnologii de comunicații multiple / 12 000 de corpuri de iluminat / aplicații smart city suplimentare

Smart public lighting project for A1 Highway in Greece

Funcționare impecabilă a iluminatului și integrare cu un software de management al iluminatului de la alt producător, pentru Autostrada A1 în Grecia

4395 de corpuri de iluminat de tip led, echipate cu controlere inteligente încorporate, au fost instalate pe  o distanță de peste 300 km în cadrul unui proiect de iluminat pentru autostradă în Grecia.

2018 / LoRaWAN / 4395 de corpuri de iluminat / economisire energetică estimată la 55% / 850 000 de euro economisiți anual / recuperarea investiției în 5 ani

Smart public lighting project in Vicenza region, Italy

Mai multe comunități gestionate eficient dintr-un singur centru de comandă în regiunea Vicenza, Italia

Într-o singură implementare, inteliLIGHT® StreetLight Control permite celor nouă municipalități diferite să își gestioneze iluminatul stradal împreună, utilizând managementul avansat al utilizatorilor și capacitatea de a integra mai multe implementări.

2017 / LoRaWAN / 1094 de corpuri de iluminat / 9 municipalități diferite

Smart public lighting project in Mecca

Iluminat public eficient și integrarea senzorilor speciali în Mecca

Într-una dintre primele implementări de iluminat public inteligent pe scară largă din Orientul Mijlociu, Mecca a ales soluția de gestionare a iluminatului public inteliLIGHT® PLC, cu caracteristici personalizate: detectarea cablurilor întrerupte, detectarea intervenției asupra stâlpilor de iluminat: impact sau deschiderea compartimentului tehnic.

2012 / PLC / 25 000 de corpuri de iluminat / economisire energetică de până la  24%

Contactați-ne pentru a începe propriul proiect de tip smart city

    Țara (câmp obligatoriu):